NIEUWBOUW
AAN 6% BTW
meer info

Architectuur die blijft verbazen

Een verbluffende eenheid met een overvloed aan stijlen. Historisch vastgoed dat het hart veroverde van de Gentenaar. Neorenaissance, neoclassicisme en neogotiek vloeien samen in De Kazerne. Een site in het centrum van Gent met een krachtige architectuur, een uniek uitzicht met torens, kantelen en gewelven. De binnenzijde wordt op haar beurt gekenmerkt door haar mooie, uniforme geheel. Een gebouw met een doortastend, krachtig cachet.

Een evenwichtig ontwerp

De Kazerne krijgt een nieuwe invulling en ademt eigentijdse schoonheid en rust. Zonder te raken aan het karakter van de site, en waar mogelijk wordt er gewerkt binnen de bestaande volumes. Met behoud van unieke finesse: spitsbogen, smeedijzeren trapleuningen en massieve gewelven. In plaats van de lange muur aan de Charles de Kerchovelaan komt een nieuwe ingang voor het Provinciehuis.

De balans tussen oud en nieuw vinden?

BREEAM – Very Good

Op De Kazerne trekken we sinds de start van het project volop de kaart van duurzaamheid door een BREEAM Very Good Certificaat te beogen.
BREEAM is wereldwijd de leidende methode om de duurzaamheid van gebouwen en omgevingen te beoordelen.
Door te voldoen aan een heel aantal doelstellingen op alle vlakken verbonden aan het bouwproces zoals duurzame ontwerpkeuzes, recyclage bij afbraak, energiemonitoring tijdens de uitvoering, materiaalkeuzes, specifieke groenaanleg, voorzieningen op vlak van biodiversiteit, thermisch comfort, toekomstig onderhoud,… heeft het project als doel een BREEAM – VERY GOOD score te behalen en dit onder begeleiding van een team experten en door periodieke validatie van het bedrijf dat deze certificaten toekent.