NIEUWBOUW
AAN 6% BTW
meer info

Een eigenzinnig project
met karakter

Matexi en Ciril slaan de handen in elkaar om deze nieuwe woonbuurt te creëren. De Kazerne ligt vlak bij het groene Citadelpark, toonaangevende gebouwen zoals de Boekentoren en de Vooruit en de Gentse binnenstad. Een nieuw hoofdstuk voor de historische Leopoldskazerne. Met respect voor wat was, en met oog op wat komt.

Een doordacht bouwproject in Gent met een duidelijke visie en concept.
Wonen met karakter in Gent. Voor wie creatief, open en ondernemend is. En wie zelf wil schrijven aan het verhaal van deze eigenwijze woonbuurt.
Nieuwsgierig naar onze karaktervolle woningen?

Het heden ontmoet het verleden

Meer dan wonen. Vernieuwend vastgoed in Gent met respect voor de ziel van de site. Deze nieuwe stadsbuurt omvat stadswoningen, lofts en appartementen, een hotel, kinderopvang, het nieuwe Provinciehuis met aangename ontmoetingsruimte. En niet te vergeten, het Paradeplein: het levendige, stedelijke, groene hart in het project.

Lees hier meer over de volledige site.

De ideale uitvalsbasis door de eeuwen heen

17ᵉ eeuw

Van de Zonnekoning tot het huis van Oranje-Nassau

De site van De Kazerne ademt een groots verleden. Eind 17e eeuw werd er op deze locatie, één van de hoogste punten van de stad, een eerste kazerne gebouwd. Die werd ontworpen in opdracht van Lodewijk XIV en opgetrokken onder zijn opvolger-stadhouder Willem III van Oranje. De kazerne raakte vervlochten met de Gentse binnenstad en werd stapsgewijs uitgebreid en versterkt.

19ᵉ eeuw

Van kleine kazerne tot impressionant complex

Eind 19e eeuw ontwierp architect Modeste De Noyette de huidige, vijfhoekige kazerne.
Een massief ensemble met kenmerkende architectuur waarin uiteenlopende stijlen (neorenaissance, neoclassicisme en neogotiek) een innemend, harmonieus geheel vormen. Eeuwenlang bleef De Kazerne een belangrijke militaire basis. Zo werd de kazerne zelfs door de Duitse bezetter gebruikt als verdedigingsbolwerk tijdens de wereldoorlogen. Nadien werd de kazerne opnieuw in gebruik genomen door het Belgische leger.

21ᵉ eeuw

De Leopoldskazerne in de 21e eeuw

Het erfgoed verdient alleen al dankzij z’n aanblik zijn plaats in de museumwijk langs de Charles de Kerchovelaan in Gent. Excentriek, monumentaal, geheimzinnig. De Kazerne stelt zich nu open, voor unieke persoonlijkheden en nieuwsgierige passanten. Een thuis die volledig past bij jouw karakter. Een moment van rust in de bruisende stad.
Architect aan het woord
Van eclectische harmonie tot evenwichtig ontwerp
De ontwikkelaars aan het woord
De nieuwe buurt: groen, modern en doordacht

Ben je nieuwsgierig?